Huurvoorwaarden

Definities: De huurder, persoon die een woning wenst te huren – verder genoemd “de huurder”.
Het verhuurbedrijf “Like Algarve” – hierna “Like Algarve” genoemd – vertegenwoordigt de eigenaar.

Voorwaarden

 1. Geen huisdieren toegelaten
 2. Het is verboden te roken in het appartement.
 3. De huurprijzen zijn inclusief
  • de begin- en eindschoonmaak,
  • tweemaal per week wissel van handdoeken.
  • éénmaal per week wissel van beddengoed.
 4. normaal gebruik water, gas en elektriciteit, dit tenzij anders vermeld in de reservatieovereenkomst.
 5. Een waarborg van 250,- euro wordt gevraagd bij aankomst (deze waarborg mag ook voor aankomst op de rekening van de verhuurder overgemaakt worden indien dat makkelijker is). De waarborg zal binnen de week na uw vertrek teruggestort worden op uw rekening, dit na aftrek van eventuele schadevergoedingen.
 6. Reserveren kan bij voorkeur per email, eventueel telefoon en is bindend na bevestiging door de verhuurder. Contactgegevens van de verhuurder, zie contact info
 7.  Betalingsvoorwaarden
  • U betaalt 20% van het totale huurbedrag als aanbetaling. Dit dient onmiddellijk bij de reservatie op onze rekening te worden overgemaakt.
  • Binnen tien dagen na reservering ontvangt u de huurovereenkomst en alle nodige documenten.
  • Het resterende bedrag betaalt u ten laatste 4 weken voor aankomst op onze rekening of, indien uitdrukkelijk zo overeengekomen, ter plekke contant in euro aan de verhuurder.
  • Bij reserveringen binnen de 4 weken vóór het begin van de huurperiode, dient de volledige betaling onmiddellijk bij reservatie te gebeuren.
 8. Aankomst en vertrek
  • De aankomst- en vertrekdag zijn vrij te kiezen.
  • Tenzij anders overeengekomen, is de door u gehuurde woning beschikbaar vanaf 16.00 uur op de dag dat de huurperiode ingaat en dient op de laatste dag van de huurperiode voor 11.00 uur te worden verlaten.
  • We verzoeken u uw aankomst te plannen tussen 16.00 en 19.00 uur. Als het laatste niet lukt, dient u de verhuurder tijdig op de hoogte te stellen van de verwachte aankomsttijd.
  • Indien de huurder niet of niet tijdig (uiterlijk vóór 12.00 uur op de dag van aankomst) informeert over het feit dat de aankomst niet tussen 16.00 uur en 19.00 uur kan zijn, dan kunnen er extra kosten gerekend worden voor de ontvangst buiten deze uren.
 9. Annulering door huurder
  • Annuleringen dienen telefonisch en/of per mail aan de verhuurder te worden bevestigd.
  • De annuleringskosten bedragen tot 4 weken voor aanvang van de huurperiode 20% van de huursom.
  • Van 4 tot 2 weken voor aanvang van de huurperiode 50% van de huursom.
  • Bij latere annulering is de gehele huursom verschuldigd.
   Ter info, voor deze kosten kunt u zich verzekeren d.m.v. een annuleringsverzekering.We adviseren u dan ook om eventueel naast een reisverzekering, een annuleringsverzekering af te sluiten.
 10. Annulering door de eigenaar
  Indien de eigenaar door omstandigheden buiten haar schuld wordt gedwongen een reservering te annuleren, zal aan de huurder een ander huis van soortgelijke aard en prijs worden aangeboden. Mocht dit niet mogelijk blijken of de huurder dit voorstel niet kan aanvaarden, dan zal de verhuurder u de reeds betaalde huursom terugbetalen, echter zonder vergoeding van welke mogelijke schade dan ook.
 11. Aansprakelijkheid
  Gedurende het verblijf is de huurder aansprakelijk voor het appartement, de inrichting en alle zaken die tot het gehuurde pand behoren. Eventuele door de huurder of medehuurders aangerichte schade moet onmiddellijk aan de verhuurder gemeld en vergoed worden. Vóór uw vertrek mag de verhuurder de accommodatie controleren.
  De eigenaar kan geen aansprakelijkheid of verantwoordelijkheid aanvaarden voor schade of ongemakken in welke vorm dan ook en door welke oorzaak dan ook ontstaan, voor de huurders of anderen die zich in of bij het gehuurde huis bevinden.
 12. Aantal personen: 4 plus 1 kind max 3 jaar (kinderbedje)
  Bij boeking dient u ons altijd het aantal personen door te geven dat van de woning gebruik gaat maken (inclusief baby’s en kleine kinderen). Mochten er wijzigingen zijn, dan dient de huurder de verhuurder hiervan op de hoogte te stellen.
De informatie op deze website is met de grootste zorgvuldigheid opgesteld. Voor ongemakken voortkomend uit tussentijdse verandering van situaties, zijn wij echter niet aansprakelijk.